BUI17 aug '15 03:49Aangepast op 17 aug '15 10:39

'Reddingsteam ziet brokstukken in Papoea'

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - In het gebied in de Indonesische provincie Papoea waar zondag een vliegtuig van Trigana Air van de radar verdween, zijn maandag vanuit de lucht brokstukken gezien.

EPA
EPA

Die werden onder meer ontdekt door een piloot van dezelfde luchtvaartmaatschappij, zei het hoofd van het reddingsteam. Volgens de politie hebben ook reddingswerkers vanuit de lucht brokstukken gespot.

Een reddingsteam is onderweg naar de plek. Zij moeten lopen, maar ze hebben veel last van het slechte weer en de slecht begaanbare bossen.

Er waren 49 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord toen het vliegtuig van de radar verdween. Alle inzittenden zijn Indonesiërs. Het is niet duidelijk of er overlevenden zijn.

Geld

De crash gebeurde een paar minuten voordat het toestel zou landen in het plaatsje Oksibil. Dat ligt diep in de binnenlanden van de Indonesische regio en niet ver van de grens met buurland Papoea-Nieuw-Guinea. Bewoners van het gebied meldden eerder al dat ze het wrak hadden gevonden.

Het propellervliegtuig, een ATR 42-300, was vertrokken uit de provinciehoofdstad Jayapura. Er was veel bewolking op het moment dat het vliegtuig van de radar verdween.

Het toestel vervoerde ongeveer 6,5 miljard roepia aan contant geld, omgerekend meer dan 400.000 euro. Dat was bestemd voor arme mensen in Papoea. Omdat de gebieden zo moeilijk bereikbaar zijn, wordt geld vaak per vliegtuig gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen