BUI8 jan '15 03:31Aangepast op 8 jan '15 06:20

'Verdachte aanslag Parijs geeft zich aan'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De jongste van de drie vermoedelijke daders van de aanslag in Parijs heeft zich aangegeven bij de politie.

EPA
EPA

Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bevestigd tegenover Franse media. De achttienjarige jongen is gearresteerd en vastgezet door de politie. De jongen zou zich hebben aangegeven, omdat hij zijn naam op sociale media zag opduiken in berichten over de aanslag.

De 18-jarige jongen zou geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Wel stond hij vorig jaar nog ingeschreven bij een school in de stad Reims. De verdachte gaf zich aan in de plaats Charleville-Mézières, in het noorden van Frankrijk. Franse media meldden dat er mogelijk ook andere aanhoudingen zijn verricht. Het zou gaan om mensen die banden hebben met de twee oudere verdachten.

Een klasgenoot van de jonge verdachte liet tegenover de Franse zender BFM TV weten dat de jongen woensdagochtend op zijn middelbare school was in Charleville, op het moment dat de aanslag in Parijs werd gepleegd. De jongen zou ,,overweldigd'' zijn van het nieuws dat hij als verdachte werd genoemd. De verdachte heeft volgens de politie de twee daders van de schietpartij mogelijk geholpen.

Syrië

De politie in Frankrijk heeft drie verdachten in het vizier. Twee van hen zijn deze zomer uit Syrië naar Frankrijk teruggekeerd en komen uit Pantin in het noordoosten van Parijs. Zij zijn 32 en 34 jaar oud. De politie maakte in de nacht van woensdag op donderdag hun identiteit bekend en publiceerde pasfoto's.

In Reims wordt onderzoek gedaan door de politie in onder meer een woning waar twee van de verdachten mogelijk lange tijd verbleven voordat de aanslag werd gepleegd. Een huiszoeking in de plaats Charleville-Mézières is inmiddels afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen