BUI27 mei '15 05:15

Dertig vermisten na overstromingen Texas

Auteur: ANP Nieuws

AUSTIN (ANP) - Zeker dertig mensen worden in het midden van Texas vermist na overstromingen.

EPA
EPA

De autoriteiten in de Texaanse hoofdstad Austin meldden dinsdag (plaatselijke tijd) dat deze mensen zoek zijn langs de rivier de Blanco, ten zuidwesten van Austin. Het gaat in ieder geval om twee families, wiens vakantiehuizen compleet zijn weggevaagd.

Een plaatselijk bestuurder, Will Conley, zei in de plaats San Marcos aan de Blanco River dat de streek wel vaker overstromingen heeft gekend, maar dat nog nooit zo veel water tegelijk als een muur door de regio strekt. Inwoners zoeken hoger gelegen gebieden op om aan het geweld van het wassende water te ontkomen.

In Texas en Oklahoma zijn sinds het weekeinde volgens plaatselijke media zeker vijftien mensen omgekomen als gevolg van de stormen, tornado's en overstromingen. Twee overledenen in Houston, de grootste stad van Texas, werden in hun auto gevonden. Volgens de burgemeester van de stad, Annise Parker, zijn meer dan 1.000 auto's vergaan. Zeker 500 mensen zijn met boten gered door de brandweer.

Obama

In het centrale en oostelijke deel van Texas zijn tenminste duizend woningen verwoest. Veel wegen zijn onbegaanbaar geworden en de stroom bij meer dan 100.000 huishoudens uitgevallen. Verder hebben de luchthavens van Houston en Dallas, een van de drukste vliegvelden, dinsdag in totaal meer dan tweehonderd vluchten geschrapt. Het noodweer leidde tot meer dan 1.000 telefonische hulpverzoeken.

President Barack Obama heeft de gouverneur van Texas, Greg Abbott, hulp toegezegd van de federale overheid.

Het nationale weerbureau verwacht dinsdag later op de dag onweersbuien en later in de week veel regenval in Texas en Oklahoma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen