BUI6 jan '15 16:55Aangepast op 6 jan '15 18:05

Zelfmoordaanslag in oud centrum Istanbul

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP) - Een vrouwelijke terroriste heeft zichzelf dinsdagmiddag opgeblazen in een politiebureau in het historische centrum van Istanbul.

EPA
EPA

Dat heeft gouverneur Vasif Sahin verklaard. Een politieman kwam om het leven, een ander raakte gewond, meldde de krant Hürriyet.

De explosie gebeurde in het district Sultanahmet, het oudste en meest toeristische gedeelte van de stad waar onder meer de Hagia Sophia en de Sultan Ahmetmoskee (Blauwe Moskee) staan. Het is een van de drukstbezochte trekpleisters ter wereld.

Volgens de gouverneur zei de vrouw in het Engels dat ze haar portemonnee was kwijtgeraakt. Haar identiteit en motief zijn nog onbekend. Omstanders vertelden op de Turkse tv dat ze de vrouw kort voor de aanslag in gebroken Engels naar de toeristenpolitie hoorden vragen.

Een lid van de extreem linkse groepering DKHP/C probeerde vorige week ook al een aanslag te plegen in de stad. Bij het Dolmabahcepaleis, een ander beroemd gebouw in het Europese deel van Istanbul, gooide een man handgranaten naar agenten. Die ontploften echter niet en de dader werd opgepakt. DKHP/C verklaarde wraak te willen nemen voor de dood van een 13-jarige jongen die in 2013 tijdens een demonstratie om het leven kwam door politiegeweld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen