BUI31 mei '15 11:55Aangepast op 1 jun '15 06:37

Kerry moet nacht doorbrengen in Zwitserland

Auteur: ANP Nieuws

GENÈVE (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft zondag zijn rechterdijbeen gebroken bij een fietsongeluk in de Franse plaats Scionzier.

EPA
EPA

De 71-jarige Kerry raakte vermoedelijk een stoeprand en kwam ten val, zei zijn woordvoerder. Hij werd per helikopter naar het universitaire ziekenhuis in de nabijgelegen Zwitserse stad Genève gebracht, waar de breuk werd vastgesteld.

In het Zwitserse ziekenhuis zal hij de nacht doorbrengen. In eerste instantie leek het erop dat Kerry meteen naar terug zou vliegen naar de VS, ,,maar na overleg lijkt beter om hem uit voorzorg en ter observatie een nacht hier te houden en maandag terug te vliegen'', liet een woordvoerder van het ministerie weten.

Hoewel Kerry op de fiets zat, werd hij begeleid door een stoet auto's met daarin onder anderen een arts en verpleegkundigen. De minister is een fervent fietser. Hij neemt geregeld zijn eigen racefiets mee op buitenlandse reizen.

Kerry was zaterdag in Genève voor besprekingen over het kernprogramma van Iran. Daarover moet eind juni een akkoord zijn bereikt. Hij zou zondag eerst naar de Spaanse hoofdstad Madrid reizen en daarna in Parijs gesprekken hebben met de Iraakse premier Haidar al-Abadi en met vertegenwoordigers van de landen die de coalitie vormen tegen Islamitische Staat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen