BUI28 mrt '15 08:21Aangepast op 28 mrt '15 08:46

'Aantal burgerdoden in Jemen loopt op'

Auteur: ANP Nieuws

ADEN (ANP) - De bombardementen van een voornamelijk Arabische coalitie op doelen in Jemen eisen burgerlevens.

EPA
EPA

Zeker elf en mogelijk zelfs 34 burgers zijn omgekomen, sinds in de nacht van woensdag op donderdag de luchtaanvallen begonnen. Dat meldde mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zaterdag.

Hoeveel doden er zijn gevallen in de nacht van vrijdag op zaterdag is niet bekend. Ook in die nacht vielen de bommen op doelen rond hoofdstad Sanaa en havenstad Aden. Net als de afgelopen dagen waren met name tactische doelen zoals munitiedepots en legerbases het doelwit. Ook werd een militair konvooi met onder meer tanks en gepanserde voertuigen van de Houthi-rebellen getroffen. Tegen het ochtendgloren stopten de bommenregens.

De Houthi's, die in korte tijd een groot deel van het land in handen kregen, wisten desondanks een nieuw front te openen in een poging de troepen van president Abd-Rabbu Mansour Hadi te verslaan. Aden ligt nu ook vanuit het oosten onder vuur, meldden bewoners aan persbureau Reuters.

Vluchten

Volgens de BBC proberen inwoners van Sanaa te vluchten voor het geweld. Er stonden vrijdag lange rijen bij benzinestations en veel winkels hebben hun deuren gesloten.

Ook diplomaten ontvluchten het land. Saudi-Arabië, het land dat de bombarderende coalitie leidt, is zaterdag begonnen met het evacueren van tientallen overheidsmedewerkers uit Aden. De marine haalt hen weg uit de stad, die op een landtong in de Golf van Aden ligt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen