BUI17 nov '15 13:30Aangepast op 17 nov '15 18:02

Arrestaties bij Aken vanwege Parijs

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

Er is geen direct verband tussen de aanhouding van zeven verdachten in het Duitse Alsdorf en de aanslagen in Parijs, zo meldt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Duitse politie heeft nog twee personen aangehouden bij de Duitse stad Aken in verband met de aanslagen in Parijs. Eerder vandaag werden al drie personen aangehouden. In Alsdorf, niet ver van de grens met Nederland, arresteerden speciale eenheden van de politie in totaal zeven mensen. Eerder op de dag zei de politie nog aanwijzingen te hebben dat een van de gezochte personen in verband met Parijs zich mogelijk ophield in het gebied.

Een winkelverkoopster zou de internationaal gezochte 26-jarige Salah Abdeslam hebben herkend en de politie hebben gewaarschuwd, meldde de Belgische krant Het Nieuwsblad op gezag van persbureau Belga. Later bleek dat Abdeslam zich toch niet onder de gearresteerde personen bevond. Tegen hem is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Meer details over de overige twee arrestanten ontbreken nog.

Drie arrestaties
Lokale media berichtten eerder vandaag dat twee vrouwen en een man rond 09.30 uur door een speciale eenheid van de politie werden gepakt. De identiteit van de opgepakte personen is inmiddels vastgesteld: het zou gaan om de 29-jarige man Kamal A., en twee vrouwen, de 28-jarige Lava M. en de 32-jarige Didem A.. De verhoren lopen nog.

De auto waarin het drietal zat werd klemgereden door meerdere politiewagens. De drie kwamen een uitzendbureau uit in het dorp Alsdorf toen ze werden ingerekend. De politie is met veel mensen ter plaatse, aldus de Aachener Zeitung.

Volgens ooggetuigen hebben agenten met maskers en machinepistolen een straat afgegrendeld in de wijk Schaufenberg. De drie in de ochtend klemgereden verdachten zouden in dat huis hebben gewoond.

Stem IS-beller herkend
De Franse inlichtingendiensten hebben de stem van de man die namens Islamitische Staat (IS) de aanslagen opeiste herkend, schrijft de Franse krant Libération vandaag. Het zou gaan om de 35-jarige in Frankrijk geboren Fabian Clain, een bekende uit de kringen van Franse extremisten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen