BUI8 apr '15 02:09

Agent VS vervolgd om moord op zwarte man

Auteur: ANP Nieuws

NORTH CHARLESTON (ANP) - Een blanke Amerikaanse agent van de politie in North Charleston (South Carolina) wordt vervolgd, omdat hij afgelopen zaterdag een zwarte man doodschoot.

EPA
EPA

Die beslissing is volgens The Post and Courier genomen, nadat een video was opgedoken waarop te zien is hoe de agent de man zeker acht keer in zijn rug schiet.

De 50-jarige Walter Scott rende weg bij een verkeerscontrole. Er stond een arrestatiebevel tegen hem uit. Volgens agent Michael Slager zou hij hebben geworsteld met de man, en geschoten hebben toen hij zich bedreigd voelde. Op de video is te zien hoe Slager schiet, terwijl Scott zeker tien meter verderop wegrent van de agent. Het filmpje zou zijn gemaakt door een omstander.

Slager, die meer dan vijf jaar diende in North Charleston, wordt moord ten laste gelegd, zei burgemeester Keith Summey dinsdag. ,,Als je fout zit, zit je fout. Als je een fout besluit neemt, ongeacht of je nu agent bent of burger, dan zul je met dat besluit moeten leven.''

De advocaat van de politieman, David Aylor, heeft na het zien van de video afscheid van hem genomen. ,,Ik ben hier op geen enkele wijze meer bij betrokken." Eerder deze week liet hij nog een verklaring uitgaan waarin hij zei dat Slager uit noodweer had gehandeld. Scott zou zijn taser hebben losgerukt bij de worsteling en daarom voelde de agent zich bedreigd, zo luidde het verhaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen