BUI12 mrt '15 06:28Aangepast op 12 mrt '15 07:41

Agenten beschoten bij demonstratie Ferguson

Auteur: ANP Nieuws

FERGUSON (ANP) - Twee poIitieagenten zijn donderdag gewond geraakt toen er werd geschoten tijdens een betoging in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis.Het is volgens de Saint Louis Post-Dispatch onduidelijk wie er heeft geschoten.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

Het is volgens de Saint Louis Post-Dispatch onduidelijk wie er heeft geschoten. Er zouden vier schoten zijn afgevuurd tijdens een betoging tegen het vermeend racistische optreden van de plaatselijke politie. De demonstratie die woensdagavond was begonnen, was bijna afgelopen toen er werd geschoten.

Betogers hadden naast het politiebureau een spandoek opgehangen met de met de tekst: Racism Lives Here. Ook kalkten ze met krijt op de parkeerplaats. Toen de demonstranten van de parkeerplaats de straat op gingen, greep de politie in. Tenminste een demonstrant werd aangehouden.

Buitensporig

Uit een recent rapport van het ministerie van Justitie blijkt dat de agenten in Ferguson jarenlang buitensporig veel geweld hebben gebruikt tegen Afro-Amerikanen. Afgelopen zomer werd een ongewapende zwarte tiener in Ferguson doodgeschoten. Dat leidde in het hele land tot protesten en rellen.

Woensdag besloot de chef van de politie in Ferguson op te stappen. De bijeenkomst die burgemeester James Knowles daarvoor had belegd, zorgde ook voor de toeloop van demonstranten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen