BUI24 feb '15 16:02Aangepast op 24 feb '15 18:45

Bloedbad in Tsjechisch café

Auteur: ANP Nieuws

PRAAG (ANP) - Een man van 62 jaar heeft in zijn woonplaats Uhersky Brod in Tsjechië dinsdag in een café-restaurant acht cafébezoekers doodgeschoten.

EPA
EPA

Het zijn zeven mannen en een vrouw, die als bediende in de zaak werkte. De man was bewapend met twee vuurwapens en schoot in het wilde weg om zich heen. In de gelegenheid waren op dat moment ongeveer twintig mensen.

Patrik Kuncar, de burgemeester van de plaats van ongeveer 17.000 inwoners die 250 kilometer ten oosten van Praag ligt, zei dat de dader een eenling was en mogelijk psychisch gestoord. Het is volgens hem geen terroristische daad. De man, die in de buurt van het café-restaurant woonde, had volgens de politie een wapenvergunning, maar het is niet duidelijk of hij een vergunning had voor de twee wapens die hij heeft gebruikt. Hij had geen strafblad.

Kort voor hij de schoten afvuurde, had de man een lokale tv-zender gebeld. Hij zou toen hebben gezegd: ,,Ik heb problemen met mensen die niemand oplost, dus los ik ze zelf op''. Een medewerker van de zender alarmeerde direct de politie.

De dader is zelf ook dood. Volgens Kuncar heeft hij zichzelf gedood. De politie meldde dat er ook gewonden zijn gevallen. Een vrouw is er naar verluidt slecht aan toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen