BUI10 jan '15 17:49

Tienduizenden bij anti-Pegidabetoging Dresden

Auteur: ANP Nieuws

DRESDEN (ANP) - Ongeveer 35.000 mensen hebben zaterdag in Dresden gedemonstreerd voor verdraagzaamheid en een open houding tegenover medeburgers.

EPA
EPA

Dat hebben de organisatoren tegen de regionale publieke omroep MDR gezegd. De betoging, waartoe de gemeente en het bestuur van de deelstaat Saksen hadden opgeroepen, was een reactie op de wekelijkse demonstraties van de anti-islambeweging Pegida.

De demonstranten droegen spandoeken met teksten als 'Wij zijn Charlie', een verwijzing naar de aanslag deze week op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Burgemeester Helma Orosz riep de inwoners van de stad in het oosten van Duitsland op tot eensgezindheid. ,,Wij laten ons niet door haat verdelen'', zei zij.

Pegida heeft sinds het najaar al elf keer op maandagavond in Dresden gedemonstreerd tegen de islamisering van Duitsland. Afgelopen maandag waren er 18.000 mensen bijeen. Nergens hebben de betogingen zoveel mensen getrokken als in de Oost-Duitse stad. Ook voor komende maandag is een Pegida-betoging in Dresden gepland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen