BUI28 mrt '15 07:56

'Clinton wiste e-mails van privéserver'

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Hillary Clinton heeft haar e-mailserver gewist.

EPA
EPA

De mails die zij als oud-minister van Buitenlandse Zaken verstuurde via haar privéserver, kunnen daardoor niet meer worden ingezien.

Dat heeft de advocaat van Clinton gezegd tegen een Republikeinse voorzitter van een congrescommissie, schrijven Amerikaanse media vrijdag. De commissie onderzoekt een aanval in Benghazi in 2012 waarbij de Amerikaanse ambassadeur in Libië omkwam. Clinton heeft driehonderd mails ingeleverd bij de commissie die over die aanval gaan.

De commissie vond dat niet genoeg en riep Clinton op haar hele e-mailserver in te leveren. Volgens haar advocaat heeft dat echter geen zin, omdat die intussen leeg is. Bovendien heeft Clinton de werkmails al overgedragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, die ze binnenkort openbaar zal maken, aldus de advocaat.

Zelf bepaald

Volgens de Republikeinse voorzitter van de commissie, Trey Gowdy, heeft Clinton haar mails verwijderd nadat haar voor het eerst was gevraagd om de werkmails over te dragen. ,,Ze heeft niet alleen zelf bepaald welke mails privé waren en welke niet, maar ze heeft daarna ook alle mails gewist waardoor niemand kan checken of haar beslissing de juiste was", aldus Gowdy.

Clinton, die zich waarschijnlijk kandidaat zal stellen namens de Democraten tijdens de presidentsverkiezingen, kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege haar e-mailgedrag. In de tijd dat ze minister was, gebruikte ze haar privé e-mailadres voor zowel persoonlijke als zakelijke mails.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen