BUI6 aug '15 13:51

Grootste gevaar voor Donald Trump is hijzelf

Auteur: ANP Nieuws

CLEVELAND (ANP) - Naar het eerste debat van de Republikeinse presidentskandidaten donderdagavond wordt met spanning uitgekeken.

EPA
EPA

Vooral omdat koploper Donald Trump bekendstaat om zijn onvoorspelbaarheid, is het voor zijn tegenstanders heel lastig om zich goed voor te bereiden. Tegelijkertijd loopt de vastgoedmagnaat het risico dat een uitglijder hem zijn reputatie kan kosten.

Trump staat vooral bekend om zijn intimiderende en brallende optredens in zijn televisieshows. Om zijn reputatie te behouden, zou hij dat ook in het debat moeten laten zien, omdat een zachtere toon hem een gemiddelde politicus of zelfs saai kunnen doen lijken.

Trumps tegenstanders kunnen tornen aan zijn overmatig zelfvertrouwen, die er ruwweg op gebaseerd is dat hij alles beter weet. Wanneer ze zijn retoriek weten te fileren, kan Trump gaan haperen, zoals hij ook in interviews weleens heeft gedaan. Bovendien kan blijken dat hij niet bijster veel parate kennis van wereldzaken heeft, wat menig aspirant-presidentskandidaat in het verleden heeft uitgeschakeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen