BUI25 mrt '15 17:39

Opnamen uit zwarte doos ramptoestel gehaald

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Onderzoekers van de Franse luchtvaartorganisatie BEA hebben met succes bruikbare opnamen gehaald uit de cockpit voice recorder van het verongelukte passagierstoestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings.

EPA
EPA

Dat hebben ze woensdag laten weten.

De onderzoekers hebben op de opnames stemmen gehoord, maar daar werden geen details over bekendgemaakt. Volgens Rémi Jouty van de BEA worden de eerste ruwe resultaten over enkele dagen verwacht maar kan het enkele weken duren voordat precies duidelijk is wat de opnames betekenen. Het laatste contact van de piloten met de verkeersleiding was een routineboodschap.

Op de plek van de ramp in Zuid-Frankrijk hebben reddingswerkers het omhulsel van de andere zwarte doos met vluchtgegevens gevonden, maar niet de daadwerkelijke recorder. Dat liet de Franse president François Hollande weten. Hij ontkrachtte daarmee berichten in diverse media dat ook de tweede black box is gevonden.

Hollande verklaarde woensdag dat hij ervan overtuigd is dat de oorzaak van de ramp wordt achterhaald. Hij zei dat woensdag bij de rampplek tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Spaanse premier Mariano Rajoy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen