BUI26 sep '15 04:41

Oud-bondskanselier Helmut Schmidt rookt weer

Auteur: ANP Nieuws

LANGENHORN (ANP) - De Duitse voormalige bondskanselier Helmut Schmidt is ontslagen uit het ziekenhuis en is thuis weer begonnen met roken.

EPA
EPA

De 96-jarige oud-politicus staat bekend als een verstokte roker, maar moest de sigaretten laten liggen toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege bloedstolsels in zijn rechterbeen.

Schmidt mag nu thuis weer roken. Dat levert geen problemen op met zijn katheter, zei zijn behandelend arts Karl-Heinz Kuck tegen de krant Bild. In het ziekenhuis had hij nicotinepleisters. Twee weken geleden kwam het bericht naar buiten dat Schmidt helemaal was gestopt met roken, maar dat is volgens de arts onzin.

,,De kanselier rookt zoals hij altijd deed'', zei Kuck. ,,En zijn toestand is duidelijk verbeterd. De bloedsomloop in zijn voet is weer zoals het hoort.'' Volgens Kuck heeft de ziekenhuisopname niets te maken met de rookverslaving van Schmidt. De arts vindt het geen probleem als de oud-politicus, die al tachtig jaar rookt, weer naar de sigaretten grijpt. ,,Ik heb woedende emails gehad. Maar dat maakt mij niets uit. Met Schmidt gaat het beter en dat telt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen