BUI29 mei '15 19:12

'Clinton accepteert alleen prijs met donatie'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Aan de toekenning van een prijs aan de Amerikaanse oud-president Bill Clinton blijkt een stevig prijskaartje te hangen.

EPA
EPA

Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag. Een stichting die scholen wil bouwen in landen die door de tsunami van 2004 werden getroffen, was bereid een half miljoen dollar op te hoesten om hem een lifetime achievement-prijs te kunnen uitreiken.

De stichting Happy Hearts Fund is een initiatief van het Tsjechische model Petra Nemcova, die zelf de tsunami ternauwernood overleefde. Kosten noch moeite werden gespaard voor een benefietavond tien jaar na de natuurramp. Het prijskaartje van het gezellige samenzijn was een slordige 360.000 dollar, maar dan wel exclusief Bill Clinton. Op de avond in juni vorig jaar werd diep in de buidel getast voor het goede doel, opbrengst circa 2 miljoen.

Eind 2014 viel de rekening van de Bill, Hillary en Chelsea Clinton Foundation op de mat. Een kwart van de avondopbrengst, goed voor tien scholen in Indonesië, kon worden overgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen