BUI10 jan '15 19:20

Duizenden agenten ingezet voor mars Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse autoriteiten zetten zondag duizenden agenten en militairen in om de veiligheid in Parijs en omstreken te garanderen.

EPA
EPA

Van de totale troepenmacht van 5500 veiligheidsbeambten zijn 2200 mensen bedoeld om de grote herdenkingsmars in het centrum van de Franse hoofdstad in goede banen te leiden, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekend.

Voor bescherming van de hoogwaardigheidsbekleders die meelopen hebben de autoriteiten onder anderen 150 agenten in burger klaarstaan. President François Hollande, premier Manuel Valls maar ook buitenlandse politieke leiders als premier Mark Rutte, de Britse premier David Cameron, bondskanselier Angela Merkel, voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en vele anderen sluiten zich aan bij de stoet.

De veiligheidsmaatregelen zijn buitengewoon streng met speciale politie-eenheden, grote aantallen motoragenten, en sluipschutters op de daken. ,,Gezien deze uitzonderlijke situatie, worden ook buitengewone maatregelen genomen om de veiligheid van de manifestatie te waarborgen en de openbare orde te handhaven'', aldus het ministerie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen