BUI8 aug '15 04:11

Democraten hebben nog vertrouwen in Iran-deal

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De partij van de Amerikaanse president Barack Obama denkt niet dat het nucleaire akkoord met Iran gevaar loopt, nu prominente Democraten zich tegen de overeenkomst hebben gekeerd.

EPA
EPA

Voorstanders van het akkoord zeiden vrijdag (lokale tijd) nog steeds voldoende steun te hebben om te voorkomen dat de deal wordt geblokkeerd.

Het akkoord over het nucleaire programma van Iran leidt vooral binnen de Republikeinse partij tot veel weerstand, maar donderdag bleek dat ook prominente Democraten hun twijfels hebben. Zo kondigde onder anderen de invloedrijke senator Chuck Schumer aan tegen de overeenkomst te zijn.

Het is een tegenvaller voor Obama, die hoopte te voorkomen dat een 'motie van afkeuring' tegen het akkoord voldoende steun zou krijgen. Volgens een bron die nauw betrokken is bij de kwestie, leek het voor het besluit van Schumer nog mogelijk de motie te blokkeren.

Toch zeiden Democraten die de Iran-deal steunen zich weinig zorgen te maken. Obama heeft al laten weten desnoods zijn veto te gebruiken om het akkoord overeind te houden. Om het veto ongedaan te maken, is een tweederde meerderheid nodig in beide kamers van het Congres.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen