BUI9 mei '15 09:00

Niet zes, maar zeven doden bij crash Pakistan

Auteur: ANP Nieuws

GILGIT (ANP) - Bij de helikoptercrash van vrijdag in Pakistan zijn zeven mensen omgekomen.

EPA
EPA

Er is nog een derde Pakistaanse slachtoffer gevallen, meldden media uit dat land zaterdag.

Het was al bekend dat de twee piloten waren omgekomen, net als de ambassadeurs van Noorwegen en de Filipijnen, en de vrouwen van de ambassadeurs van Indonesië en Maleisië. Nu blijkt dat nog een derde Pakistaan is overleden door het ongeluk, dat vermoedelijk werd veroorzaakt door een technisch mankement aan de helikopter. Er waren zeventien mensen aan boord.

Volgens de Pakistaanse krant Dawn zijn de verwondingen van de Nederlandse ambassadeur Marcel de Vink 'fors'. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zei vrijdag al dat hij had gesproken met De Vink en dat hij goed aanspreekbaar was.

Veel andere ambassadeurs zaten in twee andere helikopters, die vlakbij vlogen toen het mis ging. Ze reageerden geschokt en betuigden hun medeleven, aldus de krant. Velen kenden elkaar goed. ,,Ik ben kapot van het incident. We zijn geliefde collega's en vrienden verloren'', liet de Deense ambassadeur Jesper Møller Sørensen weten.

Het Pakistaanse leger zei na de crash dat de helikopter van het type Mi-17 in goede staat was en voor vertrek nog een routinecontrole had gehad. Anderzijds zijn er vier Pakistaanse helikopters van hetzelfde type neergestort in de afgelopen tien jaar. Drie daarvan crashten zeker door een technische fout.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen