BUI15 mrt '15 10:19

Varoufakis heeft spijt van fotosessie

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP/DPA) - Gianis Varoufakis heeft er spijt van dat hij zich met zijn vrouw heeft laten fotograferen als mensen die het er ruim van nemen.

EPA
EPA

Dat zei de Griekse minister van Financiën zondag op de Griekse televisie. Varoufakis en zijn vrouw namen uren de tijd om zich door het Franse tijdschrift Paris Match in hun woning in een van de duurste wijken van Athene te laten fotograferen.

,,Ik vraag mij af: bevalt deze esthetica mij? Neen. En ik heb er spijt van. Wij beiden (hij en zijn vrouw) hebben er spijt van'', zei Varoufakis. Vele Grieken toonden zich verbaasd dat de bewindsman uitgebreid de tijd had genomen voor een fotosessie, terwijl het land met grote schulden kampt. De Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, Dimitris Papadimoulis, riep Varoufakis op zich minder te laten fotograferen en harder te werken. ,,Deze tijden vergen serieuze oplossingen en meetbare resultaten'', zei hij.

De Griekse boulevardpers heeft uitgerekend dat de minister zich in dertig dagen tijd meer dan veertig keer heeft laten interviewen. Vooral de televisie staat Varoufakis vaak te woord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen