BUI25 mrt '15 17:51

Oekraïne en EU bespreken akkoord van Minsk

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Leiders van de Europese Unie en Oekraïne houden eind volgende maand een top waarop zeer waarschijnlijk de uitvoering van het akkoord van Minsk tot de gespreksonderwerpen behoort.

Donald Tusk. EPA
Donald Tusk. EPA

Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag dat de bijeenkomst waarschijnlijk op 27 april in Kiev wordt gehouden. Naar verwachting reizen onder anderen EU-president Donald Tusk, voorzitter Jean-Claude Juncker en diverse regeringsleiders van EU-landen naar de Oekraïense hoofdstad.

In februari kwamen de presidenten van Frankrijk, Oekraïne en Rusland en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne overeen. Ook zouden het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten alle zware wapens uit het gebied terugtrekken en gevangenen uitwisselen. De gevechten in Oost-Oekraïne zijn doorgegaan, hoewel op veel minder grote schaal dan voor het bestand.

De leiders van de EU hebben vorige week besloten dat de economische sancties tegen Rusland van kracht blijven, totdat het akkoord van Minsk geheel is uitgevoerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen