BUI22 sep '15 18:51

Kroatië staat weer vracht uit Servië toe

Auteur: ANP Nieuws

BELGRADO (ANP) - Kroatië heeft dinsdag de grens met Servië weer opengesteld voor een deel van het vrachtverkeer.

EPA
EPA

Trucks die bederfelijke goederen vervoeren, mogen het land weer in bij de belangrijke grensovergang Bajakovo. Voor overig verkeer blijft de grens voorlopig echter dicht. Aanleiding daarvoor is de grote toestroom van vluchtelingen.

Duizenden mensen, onder wie veel Syriërs, zijn afgelopen week via Servië naar Kroatië doorgereisd. De Serviërs brengen mensen die vanuit Macedonië het land zijn binnengekomen direct met bussen naar de Kroatische grens. Kroatië is boos over die gang van zaken.

De Servische premier Aleksandar Vucic was op zijn beurt woest over de sluiting van de grens voor vrachtverkeer. Hij sprak 's morgens van ,,een schandaal van ongelooflijke proporties'', eiste heropening en dreigde dat zijn land anders zou laten zien ,,dat Kroatië Servië niet kan vernederen en zijn economie niet kan verwoesten''.

Met de gedeeltelijke openstelling van de grens is Vucic verre van tevreden. Als de blokkade niet volledig wordt opgeheven, zal zijn regering om middernacht ,,politieke, economische en juridische maatregelen'' nemen tegen het buurland, kondigde de premier aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen