BUI29 mrt '15 14:36

'Piloot Lubitz had enorme problemen met ogen'

Auteur: ANP Nieuws

DÜSSELDORF (ANP) - Naast een serie psychische problemen had de co-piloot van het dinsdag neergestorte vliegtuig van Germanwings, Andreas Lubitz, ook zeer ernstige aandoeningen aan de ogen.

Andreas Lubitz. EPA
Andreas Lubitz. EPA

De West-Duitse krant Rheinische Post berichtte zondag uit kringen van de universiteitskliniek van Düsseldorf te hebben vernomen dat Lubitz onder meer last had van een loslatend netvlies. Hij heeft daar tweemaal de oogkliniek voor bezocht. Hij is er onderzocht, maar onduidelijk is of de patiënt zich heeft laten behandelen aan de oogkwaal.

Het was bekend dat Lubitz ook iets aan zijn ogen had, maar de Rheinische Post spreekt van ,,ernstige zichtstoornissen''.

Het Openbaar Ministerie in Düsseldorf wilde zondag geen mededelingen over het onderzoek doen, maar volgens Duitse media was de loopbaan van de 27-jarige vlieger gezien zijn geestelijke gezondheid en zijn oogkwaal vrijwel voorbij. Alles wijst erop dat hij het toestel, een Airbus A320, opzettelijk tegen een bergwand in de Franse Alpen vloog. Alle 150 inzittenden zijn omgekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen