BUI5 aug '15 02:23

Santorum mist tv-debat presidentskandidaten VS

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Voormalig gouverneur van Texas Rick Perry en oud-senator voor Pennsylvania Rick Santorum zijn de opvallendste afwezigen bij het eerste tv-debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten, aankomende donderdag.

EPA
EPA

Ze behoren niet tot de tien kandidaten die zich er op basis van de vijf meest recente, landelijke peilingen voor hebben gekwalificeerd.

De zender Fox News maakte het lijstje dinsdag (lokale tijd) bekend. Bovenaan staat tv-ster en vastgoedmiljardair Donald Trump. Maar hij heeft eerder aangegeven niet bij het debat te zullen zijn. Hij is woedend over een commentaar dat de Union Leader, een krant die het debat sponsort, plaatste. Wie wel met elkaar in discussie gaan zijn onder anderen ex-gouverneur van Florida Jeb Bush, gouverneur van Wisconsin Scott Walker en Ted Cruz.

Perry en Santorum, die het bij de vorige verkiezingen in 2012 af moest leggen tegen Mitt Romney, behoorden tot de afvallers. Zij missen daardoor een belangrijk moment om te strijden om de gunst van de kiezer. De zeven Republikeinen die de slag hebben gemist, gaan als troost niet op prime-time maar om 17.00 uur 's middags met elkaar in debat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen