BUI2 mei '15 12:56

Stroom van Dreamliner-vliegtuig kan uitvallen

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Het vliegtuig Dreamliner 787 van Boeing kampt opnieuw met problemen.

EPA
EPA

Bij het moderne toestel kan namelijk tijdens een vlucht de stroom uitvallen, waardoor het gevaarte mogelijk onbestuurbaar wordt. Daarvoor waarschuwde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA, meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zaterdag.

Volgens de FAA gaat het om een softwareprobleem dat zich voordoet als het vliegtuig 248 dagen achtereen operationeel is. De vier generatoren van het vliegtuig worden dan automatisch uitgeschakeld. Behalve de televisieschermpjes voor de passagiers, vallen dan ook de airconditioning, het licht en het controlesysteem van het toestel uit.

Boeing heeft laten weten aan een software-update te werken om het euvel te verhelpen. Het bedrijf adviseert luchtvaartmaatschappijen de stroom elke 120 dagen uit te schakelen en opnieuw de generatoren te starten.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de Dreamliner. Eerder hadden de vliegtuigen te kampen met scheurtjes in de vleugels, een accu die in brand kon vliegen, gebroken cockpitraampjes en defecte toiletten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen