BUI19 aug '14 06:41Aangepast op 19 aug '14 14:51

Protest draait weer uit op rellen in Ferguson

Auteur: ANP Nieuws

FERGUSON (ANP) - De politie in Ferguson heeft ,,zwaar onder vuur gelegen'', zei politiechef Ron Johnson over de rellen die maandagavond weer ontstonden in de Amerikaanse stad.

EPA
EPA

De politie heeft volgens Johnson niet teruggeschoten. 31 mensen zijn gearresteerd.

Een vreedzame betoging draaide uit op onlusten toen een aantal demonstranten met flessen naar de politie gooide. Daarna werd op agenten geschoten. De politie moest traangas inzetten.

Minister van Justitie Eric Holder gaat woensdag naar Ferguson om zich op de hoogte te stellen van het onderzoek naar de dood van de 18-jarige Michael Brown.

Brown doodgeschoten

Het is de hele week al bijzonder onrustig in Ferguson, een voorstad van St. Louise. Reden is dat een blanke agent de ongewapende, zwarte Brown doodschoot. De gouverneur van de staat Missouri, waar Ferguson ligt, riep zelfs de noodtoestand uit en stelde een avondklok in. Die is sinds maandagmiddag opgeheven.

Egypte heeft de rellen in Ferguson aangegrepen om de VS een koekje van eigen deeg te geven. De Egyptische overheid riep de VS dinsdag op om ,,terughoudendheid te betrachten'' bij het aanpakken van de onlusten. Die woorden gebruikte het Witte Huis in juli vorig jaar toen aanhangers van de afgezette president Mohammed Mursi in Caïro de straat opgingen. Egypte trok zich weinig aan van de Amerikaanse oproep; uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bleek later dat er zeker 1150 mensen bij meerdere betogingen zijn omgekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen