BUI13 mei '14 13:21

Recycling toiletpapier wegens armoede

Auteur: ANP Nieuws

CARDIFF (ANP) - Steeds meer ouderen in Wales zinken weg in bittere armoede.

ANP
ANP

Een charitatieve instelling die deze ontwikkeling op de agenda zet, Age Cymru, heeft zelfs een vrouw van 91 uit Swansea ontdekt die overleefde op twee gekookte aardappels per dag en die toiletpapier droogde en hergebuikte om geld te sparen. De straatarme weduwe leefde in angst uit haar flatje te worden gezet.

Age Cymru heeft dinsdag een rapport over armoede onder ouderen gepubliceerd, meldde de krant The Guardian. Ongeveer 14 procent van de mensen ouder dan 65 jaar is erg arm in Wales. In heel het Verenigd Koninkrijk is dat percentage zelfs nog hoger, 16 procent.

Ondanks de introductie van veel verbeteringen voor ouderen rond de laatste eeuwwisseling, zoals goedkoop openbaar vervoer, hulp bij het isoleren van woningen en extra uitkeringen voor brandstof in de winter, gaat het nu erg slecht met ouderenhuishoudens. Volgens het rapport zijn ouderen kwetsbaar voor de stijging van de prijzen van vooral voedsel en brandstof. Voorts wordt er over gespaard geld momenteel maar weinig rente uitbetaald wat veel pensioenen ondermijnt.

In de praktijk zijn de inkomens van veel ouderen gestagneerd, terwijl hun koopkracht als gevolg daarvan steeds verder terugloopt.

Gerelateerde artikelen