BUI15 mei '14 14:25

Leger van Thailand dreigt met ingrijpen

Auteur: ANP Nieuws

BANGKOK (ANP) - De Thaise legerleider Prayuth Chan-ocha heeft voor het eerst sinds het begin van de wekenlange onlusten met militair ingrijpen gedreigd.

EPA
EPA

Als de politieke kemphanen hun conflicten niet met vreedzame middelen beslechten, zullen de strijdkrachten gedwongen zijn recht en orde te herstellen, aldus de generaal.

Premier Niwatthamrong Boonsongphaisan moest zich eerder donderdag snel uit de voeten maken toen demonstranten een luchtmachtbasis bestormden tijdens een vergadering met de Kiescommissie.

,,De vergadering is voorbij, de premier vertrekt'', zei een lid van de Kiescommissie, toen honderden betogers de ingang van het complex binnendrongen. ,,We kunnen vandaag niet verder.''

Tegenstanders van de regering van de afgetreden premier Yingluck Shinawatra protesteren al maanden om te verhinderen dat zij, en haar partij, bij de aangekondigde verkiezingen van juli opnieuw aan de macht komt. In de nacht van woensdag op donderdag openden onbekenden het vuur op een kampement van tegenstanders van de regering. Daarbij vielen 3 doden en meer dan 20 gewonden. Bij soortgelijke incidenten zijn sinds november meer dan 20 doden gevallen.

Gerelateerde artikelen