BUI28 jul '14 07:53

Maleisië praat met Kiev en rebellen

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - De Maleisische regering praat met de Oekraïense regering en de rebellen in Donetsk om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen op de rampplek van vlucht MH17.

De bedoeling is een internationaal team van experts een veilige doorgang te bezorgen naar de plaats waar de Boeing 777 van Malaysia Airlines is gecrasht. Stoffelijke resten en wrakstukken van het neergehaalde toestel moeten nog altijd worden veiliggesteld.

De onderhandelingen worden gevoerd door de leider van het Maleisische team ter plaatse, Khairil Hilmi Mokhtar. Een tijdlijn van de gesprekken en wanneer Kiev en de opstandelingen rechtstreeks met elkaar in gesprek gaan, kon hij volgens het Maleisische persbureau Bernama niet geven. ,,Het gaat nog door. Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat de stoffelijke resten snel kunnen worden geborgen en dat het onderzoek naar de crash snel wordt verricht'', aldus Khairil Hilmi.

Gesproken wordt over een veilige zone van 35 kilometer om de rampplek. De Maleisische premier Najib Razak sprak afgelopen week al met rebellenleider Alexander Borodaj over een bestand in het rampgebied.

Gerelateerde artikelen