BUI22 aug '14 05:33Aangepast op 22 aug '14 08:49

Maleisië minuut stil voor slachtoffers

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - Maleisië heeft vrijdag een minuut stilte gehouden nadat een vliegtuig met aan boord de stoffelijke overschotten van 20 Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, was geland in Kuala Lumpur.De kisten en urnen, met daarover de vlag van Maleisië gedrapeerd, werden door militairen uit het vliegtuig gehaald.

EPA
EPA

De kisten en urnen, met daarover de vlag van Maleisië gedrapeerd, werden door militairen uit het vliegtuig gehaald. Onder anderen koning Abdul Halim Muadzam Shah, premier Najib Razak en nabestaanden stonden de slachtoffers op te wachten. Maleisië herdenkt de vliegramp vrijdag met een dag van nationale rouw.

Het vliegtuig met de 20 stoffelijke overschotten vertrok donderdagmiddag van Schiphol naar Kuala Lumpur. Van de 43 Maleisische inzittenden van het gecrashte toestel van Malaysia Airlines zijn er 28 geïdentificeerd, zei de Maleisische ambassadeur deze week. Op een nog onbekend tijdstip worden de stoffelijke overschotten van de overige slachtoffers naar het Aziatische land gebracht.

Gerelateerde artikelen