BUI13 mrt '14 07:02Aangepast op 13 mrt '14 07:58

'Boeing vloog mogelijk nog 4 uur door'

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - Het vliegtuig van Malaysia Airlines dat zaterdag op mysterieuze wijze verdween van de radar, heeft wellicht nog 4 uur doorgevlogen nadat het contact was verbroken.

EPA
EPA

De Boeing 777 zou daardoor op een heel andere plek kunnen zijn beland dan nu wordt aangenomen.

Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal donderdag op basis van Amerikaanse onderzoekers en functionarissen van de veiligheidsdiensten. Die zeggen volgens de krant dat op de grond na het verdwijnen van het toestel nog 4 uur lang gegevens over de motoren zijn binnengekomen. Die gegevens worden automatisch verstuurd. Het is onderdeel van een systeem van Boeing voor het onderhoud en in de gaten houden van de motoren.

Volgens The Wall Street Journal houden Amerikaanse antiterreurfunctionarissen de mogelijkheid open dat een van de vliegers of iemand anders met opzet de zogeheten transponder heeft uitgezet, waarmee het toestel getraceerd kan worden. Het toestel zou daarna naar een onbekende locatie kunnen zijn gestuurd.

Concrete aanwijzingen voor terrorisme hebben de onderzoekers overigens niet, volgens de krant. De Boeing met 239 mensen aan boord is sinds zaterdag spoorloos. In totaal beslaat het zoekgebied inmiddels meer dan 90.000 vierkante kilometer. Dat is de oppervlakte van Hongarije.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen