BUI22 okt '14 16:31Aangepast op 22 okt '14 18:05

Gewapende man gedood in parlement Canada

Auteur: ANP Nieuws

OTTAWA (ANP) - In het parlement van Canada is woensdag een gewapende man doodgeschoten.

ANP
ANP

Dit heeft het Canadese tv-station CBC gemeld. De politie van de hoofdstad Ottawa is nog actief op zoek naar een of meer andere verdachten. Volgens een parlementariër zijn er in het gebouw van de volksvertegenwoordiging 20 à 30 schoten gelost.

Eerder was er een schietincident bij het nationale oorlogsmonument, bij het parlementsgebouw. Bij de schietpartij raakte ten minste één persoon gewond. Volgens Canadese media gaat het om een militair die de wacht hield bij het oorlogsmonument. Hij zou in een ambulance zijn gereanimeerd. Ook meldden ooggetuigen dat er nog een tweede persoon op de grond ligt, voor de bibliotheek van het parlement.

De schutter van het incident bij het oorlogsmonument zou nog op de vlucht zijn in de stad, aldus CBC. De politie heeft de binnenstad van Ottawa afgezet. Ook worden auto's doorzocht die uit Ottawa naar Quebec proberen te vertrekken. Premier Stephen Harper en de leiders van de belangrijkste andere politieke partijen zijn in veiligheid, aldus CBC.

Maandag werd er in het Noord-Amerikaanse land al een 53-jarige militair doodgereden door een geradicaliseerde man. Canada verhoogde woensdag de terreurdreiging vanwege dat incident.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen