BUI18 aug '14 08:30Aangepast op 18 aug '14 10:00

Rusland: vooruitgang geboekt in gesprekken

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Rusland, Frankrijk en Duitsland zullen in dezelfde opstelling als zondag verder praten over de situatie in Oekraïne.

De ministers van Buitenlandse Zaken. EPA
De ministers van Buitenlandse Zaken. EPA

Er was in Berlijn ,,een zekere vooruitgang geboekt'', liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maandag weten, maar niet over een wapenstilstand of over een politieke oplossing voor de crisis.

De vooruitgang zit hem in overeenstemming over het Russische hulpkonvooi dat bij de Oekraïense grens staat te wachten. ,,Alle vragen over de humanitaire kwestie zijn opgelost'', zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov maandag.

Het is nog niet bekend wanneer de ministers precies bij elkaar komen om ,,concrete voorstellen'' voor te bereiden. Het is de bedoeling dat Oekraïne en Rusland een stappenplan bedenken dat een einde moet maken aan het geweld in Oost-Oekraïne.

De Oekraïense minister Pavlo Klimkin noemde de gesprekken ,,moeilijk''. Zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier zei, net als Rusland, dat er sprake was van vooruitgang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen