BUI19 aug '14 09:20

Zoektocht lichamen opgeschort door gevechten

Auteur: ANP Nieuws

KIEV (ANP) - Het Oekraïense leger heeft de zoektocht naar slachtoffers van de raketaanval maandag op vluchtende burgers opgeschort, omdat er opnieuw gevechten zijn uitgebroken.

EPA
EPA

Dat zei een Oekraïense legerwoordvoerder dinsdag.

Er zijn tot nu toe 15 lichamen gevonden op de plek in het oosten van Oekraïne waar bussen en auto's met vluchtende burgers maandag werden bestookt met raketten en mortieren.

Volgens de regering in Kiev hebben pro-Russische rebellen het vluchtelingenkonvooi beschoten. De rebellen leggen op hun beurt de schuld van de aanval bij het regeringsleger. Het konvooi werd aangevallen op een weg in de buurt van Loehansk, vlak bij de grens met Rusland.

Onherkenbaar

In het gebied is de afgelopen dagen hevig gevochten tussen het regeringsleger en pro-Russische separatisten. Veel van de doden, onder wie ook vrouwen en kinderen, zijn onherkenbaar verbrand. Sommige lichamen zijn door de kracht van de ontploffing uit elkaar geblazen.

De Amerikaanse regering heeft de aanval op het konvooi veroordeeld, maar kan nog niet zeggen wie er verantwoordelijk is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen