BUI14 nov '14 09:08

Arts met ebola van Sierra Leone naar VS

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse arts is in Sierra Leone besmet geraakt met ebola.

EPA
EPA

Hij wordt voor behandeling overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in Omaha, in de staat Nebraska. Daar komt hij waarschijnlijk zaterdag aan, zei een regeringsfunctionaris vrijdag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het ziekenhuis zegt ,,in staat van paraatheid" te zijn voor de behandeling van ebolapatiënten. Eerder werden hulpverleners Rick Sara en cameraman voor NBC News Ashoka Mukpo genezen in het Nebraska Medisch Centrum.

De medicus die nu is getroffen, is geboren in Sierra Leone, maar is inwoner van de Verenigde Staten. Het is niet bekend of hij in een ebolakliniek werkzaam was of in een ander ziekenhuis. Een woordvoerder van het Nebraska Medical Center zei donderdagavond (lokale tijd) nog steeds op officiële bevestiging te wachten dat de patiënt komt. Medici bekijken in Sierra Leone of de toestand van de patiënt stabiel genoeg is voor de reis.

Grote zorgen

Meer dan 5.000 mensen zijn inmiddels aan ebola gestorven. In de Verenigde Staten zijn zeven patiënten met succes behandeld. Een is overleden: Thomas Eric Duncan, een Liberiaan die begin vorige maand aan het virus bezweek.

Veel mensen in de Verenigde Staten maken zich grote zorgen over het dodelijke virus. Woensdag gingen tienduizenden verpleegkundigen de straat op. Ze eisten betere bescherming voor gezondheidswerkers die patiënten behandelen die mogelijk zijn besmet met ebola. Eerder liepen twee verpleegkundigen in Dallas ebola op toen ze Duncan behandelden.

Ebola heeft de meeste slachtoffers geëist in het West-Afrikaanse Liberia, Sierra Leone en Guinee.

Gerelateerde artikelen