BUI14 okt '14 05:00Aangepast op 14 okt '14 07:23

Politie Hongkong verwijdert weer barricades

Auteur: ANP Nieuws

HONGKONG (ANP) - De politie in Hongkong heeft dinsdag opnieuw barricades verwijderd van actievoerders die meer democratie eisen.

Agenten gebruikten onder meer kettingzagen om de versperringen weg te halen, zei een getuige. Volgens de autoriteiten diende de operatie om de verkeershinder terug te dringen.

De Queensway Road, een van de hoofdwegen in de stad, werd tegen het middaguur opengesteld. Daardoor konden auto's van zakenlieden maar ook schoolbussen en touringcars weer rijden door de centrale zakenwijk van de stad, waar grote ondernemingen zijn gevestigd, zoals de bank HSBC.

De overwegend jonge actievoerders zouden de honderden agenten niet hebben gehinderd bij het verwijderen van de versperringen. De politie rukte maandag ook al uit om barricades af te breken. Er braken ongeregeldheden uit toen gemaskerde 'antidemonstranten' daarop betogers aanvielen in het district Admiralty.

De actievoerders eisen dat zij vrij, zonder inmenging van de regering in Peking, hun nieuwe hoogste bestuurder kunnen kiezen. Zij hebben de huidige 'burgemeester' van de stad, Leung Chun-ying, tevergeefs opgeroepen af te treden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen