BUI22 aug '14 04:05

Maleisië rouwt om vliegramp

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - Maleisië herdenkt vrijdag met een dag van nationale rouw de 43 mensen uit het Zuidoost-Aziatische land die bij de vliegramp van 17 juli in het oosten van Oekraïne het leven verloren.

EPA
EPA

De dag is gekozen, omdat rond 10 uur Maleisische tijd (4 uur 's nachts Nederlandse tijd) de stoffelijke overschotten van 20 van de 43 Maleisische slachtoffers in het land arriveren. Onder anderen koning Abdul Halim Muadzam Shah, premier Najib Razak, nabestaanden en de ambassadeur van Maleisië in Nederland zullen hen opwachten.

Na de landing van het vliegtuig met de lichamen is er een ceremonie met een minuut stilte. Mensen van de Maleisische luchtmacht zullen de kisten uit het vlieguig halen en naar rouwwagens dragen.

Het vliegtuig met de 20 stoffelijke overschotten vertrok donderdagmiddag van Schiphol naar Kuala Lumpur. Van de 43 Maleisische inzittenden van het gecrashte toestel van Malaysia Airlines zijn er 28 geïdentificeerd, zei de Maleisische ambassadeur deze week. Op een nog onbekend tijdstip worden de stoffelijke overschotten van de overige slachtoffers naar het Aziatische land gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen