BUI27 jul '14 08:13Aangepast op 27 jul '14 08:56

Hamas blijft raketten afvuren op Israël

Auteur: ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) - Sinds het verlopen van een gevechtspauze in de Gazastrook heeft de Palestijnse Hamas-beweging zeven raketten afgevuurd op Israël.Het Israëlische luchtafweersysteem heeft er twee onderschept.

EPA
EPA

Het Israëlische luchtafweersysteem heeft er twee onderschept. Vijf andere landden op Israël, meldt het Israëlische leger zondag op Twitter. In het midden en zuiden van Israël gingen zondagochtend weer sirenes af en waren explosies te horen.

Een Israëlische militair is in de nacht van zaterdag op zondag gedood door een mortiergranaat van Hamas.

Niet akkoord

Israël verlengde de 12 uur durende gevechtspauze van zaterdag, die om middernacht eindigde, met 24 uur. Hamas ging niet akkoord met een verlenging. De Palestijnse organisatie wilde alleen verlengen als Israëlische grondtroepen het gebied zouden verlaten.

Israël heeft gewaarschuwd opnieuw in te grijpen als Hamas de raketbeschietingen hervat. Kort na de gevechtspauze vuurde Hamas weer enkele raketten af.

Voorraden

Zaterdag hebben Palestijnse reddingswerkers tijdens de pauze tientallen lichamen onder het puin vandaag gehaald. De bevolking van de Gazastrook gebruikte de rust om naar de bank te gaan, nieuwe voorraden in te slaan en schade aan woningen te bekijken.

Israël ging tijdens de pauze door met het onschadelijk maken van de tunnels rondom de van de buitenwereld afgesloten Gazastrook. Het leger meldde zondag dat er inmiddels ruim 31 ,,terroristentunnels" zijn gevonden.

Het huidige conflict tussen Hamas en Israël heeft zeker 1050 Palestijnen het leven gekost, het merendeel burgers. Zeker 45 Israëliërs kwamen om.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen