BUI14 mei '14 12:54

'Vrouw bekent wraakmoord op Spaanse politica'

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Een 55-jarige vrouw heeft bekend maandag de Spaanse politica Isabel Carrasco in León te hebben vermoord uit woede over de behandeling van haar dochter.

EPA
EPA

Die heeft bij de lokale overheid in León gewerkt.

Spaanse media meldden woensdag dat de moordaanslag geen opwelling was, maar moeder en dochter, María Montserrat González en Montserrat Triana Martínez, beraamden de moord al geruime tijd. Ze hadden die al vijf keer eerder gepland. De twee waren goed op de hoogte van de bezigheden van hun slachtoffer.

Carrasco was lid van de regerende Volkspartij (PP) en hoofd van de provinciale regering van León in het noorden van Spanje die Montserrat Triana Martínez in 2011 heeft ontslagen. De dochter heeft een slepend juridisch geschil met de provincie.

De Spaanse politie heeft naast de twee hoofdverdachten ook een 41-jarige politieagente aangehouden die het moordwapen in bezit kreeg, nadat de moord was gepleegd. Zij droeg het wapen dinsdagavond aan haar collega's over en zei het in een plastic zak in haar auto te hebben gevonden. De agente is een vriendin van Montserrat Triana Martínez. De recherche gaat er ondertussen van uit dat de 55-jarige moeder inderdaad zelf de trekker heeft overgehaald.

Gerelateerde artikelen