BUI11 sep '14 16:02Aangepast op 11 sep '14 16:27

Amerikanen herdenken aanslagen 11 september

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Duizenden Amerikanen hebben donderdag in New York en Washington de bijna 3000 slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 herdacht.

EPA
EPA

President Barack Obama, zijn vrouw Michelle en vicepresident Joe Biden namen voor het Witte Huis een minuut stilte in acht.

Dertien jaar geleden lieten terroristen van al-Qaeda twee vliegtuigen tegen het World Trade Center in New York vliegen. Een derde vliegtuig stortte neer op het ministerie van Defensie in Washington. De inzittenden van een vierde vliegtuig voorkwamen dat het tegen vermoedelijk het Witte Huis zou vliegen. Zij gingen de terroristen te lijf, waardoor het toestel in de buurt van de stad Pittsburgh neerstortte.

Op Ground Zero, waar de torens van het World Trade Center stonden, stonden honderden nabestaanden stil bij de aanslagen. Zoals elk jaar namen zij om 8.46 uur (plaatselijke tijd) een minuut stilte in acht. Dat was het tijdstip waarop het eerste vliegtuig zich in een toren boorde. Daarna werd begonnen met het voorlezen van de namen van de slachtoffers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen