BUI10 feb '14 13:56

Bemiddelaar Syrië hoopt op nieuwe start

Auteur: ANP Nieuws

GENÈVE (ANP) - De speciale VN-gezant Lakhdar Brahimi hoopt de afgezanten van de Syrische regering en van de pro-westerse oppositie te kunnen overtuigen dat ze zich serieus bereid verklaren te praten over een einde aan de oorlog en over wat voor bewind er daarna moet komen.Hij wil maandag in Genève aan het begin van de tweede ronde gesprekken de partijen eerst apart spreken ter voorbereiding op gezamenlijk overleg.

EPA
EPA

Hij wil maandag in Genève aan het begin van de tweede ronde gesprekken de partijen eerst apart spreken ter voorbereiding op gezamenlijk overleg. Dat zou enkele dagen kunnen duren. Brahami heeft blijkens een maandag opgedoken brief van hem aan de partijen dringend verzocht de wil te tonen om wat te maken van het vredesproces, dat op initiatief van het Kremlin en het Witte Huis is gestart.

De eerste ronde was van 22 tot 31 januari en leverde niets op. Wel was het een primeur dat de partijen met elkaar spraken. Ook beloofden ze toen iets aan de erbarmelijke toestand van belegerde burgers in Homs te doen.

Gerelateerde artikelen