BUI24 okt '14 10:53Aangepast op 24 okt '14 11:10

'Premier Canada zat in kast tijdens aanval'

Auteur: ANP Nieuws

OTTAWA (ANP) - De Canadese premier Stephen Harper zat tijdens de schietpartij in het Canadese parlement een kwartier verborgen in een kast.

EPA
EPA

Dat berichtte de Canadese krant The Globe and Mail donderdag (lokale tijd). Parlementariërs maakten zich ondertussen op de schutter aan te vallen met geïmproviseerde speren.

De parlementsleden waren aan het vergaderen toen schoten klonken in het parlementsgebouw. Politici vertelden de krant hoe vlaggenstokken werden gepakt om als wapens te gebruiken. ,,Die mannen stonden daar met die speren, klaar om iedereen te spietsen die binnenkwam'', zei een bron.

In totaal zouden zo'n 150 parlementariërs aanwezig zijn geweest in de ruimte. Harper zou ondertussen voor zijn eigen veiligheid in een kast zijn gestopt. De politici hoefden hun geïmproviseerde wapens uiteindelijk niet te gebruiken. Toch besloten sommige aanwezigen de vlaggenstokken als souvenirs mee te nemen. ,,Iedereen nam de speren mee naar huis'', zei de parlementariër. ,,Ik laat die van mij inlijsten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen