BUI21 aug '14 04:25Aangepast op 21 aug '14 13:17

Hamas zat achter ontvoering van tieners

Auteur: ANP Nieuws

GAZA (ANP) - Hamas is verantwoordelijk voor de ontvoering in juni van de drie Israëlische tieners die weken later dood werden teruggevonden.

EPA
EPA

Een Hamasleider die in ballingschap in Turkije woont heeft dat gezegd. Israël beschuldigde Hamas al die tijd, maar de islamitische verzetsbeweging ontkende tot nu toe.

De drie Israëlische tieners Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19) werden begin juni ontvoerd op de Westelijke Jordaanoever. De lichamen van de drie jongens werden 30 juni gevonden onder een stapel stenen in een veld ten noordwesten van Hebron.

De ontvoering leidde tot grote onrust. Israëlische militairen pakten honderden Palestijnen op tijdens de zoektocht naar de tieners en doorzochten meer dan 1300 huizen. Ook een Palestijnse jongen werd ontvoerd en vermoord. Sindsdien is het geweld in Gaza geëscaleerd en vuren Israël en de Palestijnen raketten naar elkaar af.

Het totale Palestijnse dodental door de Israëlische bombardementen sinds begin juli staat op meer dan 2040. Aan Israëlische kant vielen 67 slachtoffers, onder wie 64 militairen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen