BUI12 mrt '14 21:38

Netanyahu dreigt met 'veel lawaai' in Gaza

Auteur: ANP Nieuws

GAZA-STAD/TEL AVIV (ANP) - Israël heeft de grenzen van Gaza afgesloten en dreigt met hard ingrijpen, nadat woensdag vanuit het Palestijnse gebied tientallen raketten werden afgevuurd richting Israëlisch grondgebied.

EPA
EPA

,,Als het niet rustig is in het zuiden van Israël, zal er lawaai komen, veel lawaai, in Gaza'', waarschuwde premier Benjamin Netanyahu.

Niemand raakte gewond door de raketten. Wel was het de zwaarste beschieting op Israël sinds eind 2012. In de Gazastrook luidde de verklaring dat de Islamitische Jihad op deze manier wraak wilde nemen voor de dood van drie Palestijnen door een Israëlische raket, een dag eerder. Netanyahu bevestigde dat het ,,erop lijkt dat de raketbeschieting een reactie was op onze antiterreuracties van gisteren'', maar voegde eraan toe dat Israël zal doorgaan ,,met het dwarsbomen en beschadigen van hen die ons willen beschadigen''.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman pleitte woensdag direct voor herbezetting van de Gazastrook. Netanyahu ziet daar niks in.

De beschieting viel samen met een bezoek van de Britse premier David Cameron. Die had kort ervoor nog in het parlement in Jeruzalem gepleit voor een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen en een eigen staat voor die laasten. Later veroordeelde Cameron de beschieting en zei hij dat een Palestijnse staat ,,geen basis voor terreur'' mag worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen