BUI20 aug '14 19:19

Obama: geen plaats voor Islamitische Staat

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn lof uitgesproken over de journalist James Foley.

EPA
EPA

Hij liet weten dat er in de wereld van de 21e eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat (IS) die de onthoofding van de Amerikaan op zijn geweten zou hebben.

Obama benadrukte dat de VS zullen doorgaan met het bestrijden van de Islamitische Staat. De VS ,,zullen doen wat nodig is'' voor gerechtigheid als Amerikanen iets wordt aangedaan.

Volgens Obama is de hele wereld ontzet door de moord op de journalist die naar Syrië was gegaan om de wereld het lijden van het Syrische volk te tonen. De president zei dat alle Amerikanen rouwen om het verlies van Foley en dat de Amerikanen zullen bidden.

Nihilisme

Obama liet weten dat hij de familie van Foley heeft gebeld om zijn condoleances aan te bieden. Het leven en werk van Foley staan volgens Obama in scherp contrast met het nihilisme van de Islamitische Staat. ,,Dit soort mensen zullen falen. De toekomst is altijd aan mensen die bouwen, niet vernietigen'', aldus de Amerikaanse president.

,,IS spreekt voor geen enkele religie. Hun slachtoffers zijn in grote meerderheid moslims, en geen geloof leert mensen om bloedbaden aan te richten onder onschuldigen''. De Islamitische Staat beschreef hij verder als ,,ideologisch failliet''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen