BUI8 okt '14 22:47Aangepast op 8 okt '14 23:08

Nieuwe IS-aanval op Kobani

Auteur: ANP Nieuws

MURSITPINAR/KOBANI (ANP) - Strijders van terreurbeweging IS hebben woensdagavond opnieuw de aanval geopend op Kobani.

EPA
EPA

Ze zouden daarbij twee districten zijn binnengedrongen, meldden Koerdische verdedigers van de stad.

,,Vanavond is (IS) twee districten binnengetrokken met zware wapens, waaronder tanks. Burgers zijn mogelijk omgekomen omdat er felle gevechten woedden'', aldus een hooggeplaatste functionaris van de PYD, de belangrijkste Koerdische groep die de stad verdedigt. Volgens een andere functionaris hebben de terroristen enkele gebouwen aan de oostrand van de stad veroverd, ondanks de voortdurende luchtaanvallen door de Amerikanen.

In Washington gaat men er intussen echter ook van uit dat Kobani gaat vallen. De luchtaanvallen zullen de stad niet redden, verklaarde Pentagonwoordvoerder viceadmiraal John Kirby. ,,Ik denk dat we ons daar allemaal voor moeten opmaken. We doen alles wat we kunnen om de opmars van IS naar de stad tegen te houden, maar alleen luchtaanvallen kunnen de islamisten niet tegenhouden'', hield hij journalisten voor.

Eerder op de dag had minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ook al gezinspeeld op een mogelijke val van de stad, die volgens hem niet echt van strategisch belang zou zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen