BUI8 sep '14 11:33

Proces mislukte aanslag station Bonn begonnen

Auteur: ANP Nieuws

DÜSSELDORF (ANP) - Het had uit kunnen lopen op een bloedbad in de Duitse stad Bonn, maar de zware pijpbom in een tas op perron 1 van het centraal station weigerde dienst.

EPA
EPA

Vier mannen staan vanaf maandag in Düsseldorf terecht voor de mislukte terreuraanslag op het station en de mislukte moordaanslag op de rechts-extremistische Markus Beisicht.

Hoofdverdachte in beide zaken is de 26-jarige radicale soenniet Marco G. Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe hij in december 2012 de blauwe tas achterlaat in het volgepakte station. De autoriteiten zijn ervan overtuigd dat als het explosief was afgegaan er veel slachtoffers zouden zijn gevallen.

G. werd gearresteerd toen hij de moordaanslag op Beisicht voorbereidde. Twee andere Duitse fundamentalistische soennieten en een Albanees werden in verband met die zaak ook opgepakt. Het viertal wilde de leider van de rechts-extremistische beweging Pro NRW doodschieten, maar de politie wist dat op het laatste moment te voorkomen. De rechtbank neemt in ieder geval tot april de tijd voor behandeling de zaak. Indien schuldig bevonden hangt G. levenslang boven het hoofd.

Gerelateerde artikelen