BUI18 aug '14 06:15

'Agent schoot zes keer op tiener Ferguson'

Auteur: ANP Nieuws

FERGUSON (ANP) - De agent die ruim een week geleden in de Amerikaanse stad Ferguson een zwarte tiener doodschoot, heeft zeker zes kogels op de jongen afgevuurd.

EPA
EPA

Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een autopsie die op verzoek van de familie is gepleegd. Dat schrijft The New York Times maandag.

De krant meldde dat de 18-jarige Brown door zes kogels is geraakt. Hij is twee keer in zijn hoofd geschoten, wat erop zou wijzen dat hij voorover gebukt stond toen de agent op hem schoot. Op het lichaam van Brown zijn geen sporen van kruit gevonden, wat zou bewijzen dat hij van een afstand is doodgeschoten.

De autopsie is uitgevoerd door dokter Michael Baden, een voormalig medisch onderzoeker voor de stad New York. Baden hekelt dat de politie in Ferguson zelf geen informatie naar buiten brengt over de autopsie die ze zelf heeft gepleegd. ,,Mensen vragen zich af hoe vaak hij beschoten is. Die informatie had op dag 1 al kunnen worden gepubliceerd'', aldus Baden.

Minister Eric Holder van Justitie heeft zondag laten weten dat het ministerie een eigen autopsie zal verrichten vanwege de ,,bijzondere omstandigheden en op verzoek van de familie''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen