BUI23 aug '14 22:26

Van der Sloot naar beruchte gevangenis

Auteur: ANP Nieuws

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is overgeplaatst naar de beruchte Challapalcagevangenis in de hooglanden in het zuiden van Peru, bij de grens met Bolivia.

EPA
EPA

Reden is dat hij 2 keer betrapt is op het bezit van een mobiele telefoon. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez desgevraagd tegen het ANP.

,,Het hebben van een telefoon in een maximaal beveiligde gevangenis is een misdrijf'', zegt Altez. ,,Daarvoor krijgt hij een disciplinaire straf en dat is de overplaatsing. Ik ga mijn best doen om hem onmiddellijk teruggeplaatst te krijgen.''

Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit vanwege de moord, gevolgd door diefstal op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010. Hij werd al eens overgeplaatst vanwege het bezit van onder andere een telefoon en een televisie.

Het probleem met de Challapalcagevangenis is niet dat Van der Sloot er gevaar loopt, zo zegt Altez. ,,Het probleem is dat het er erg koud is en dat het heel ver weg is voor degene die op bezoek wil.'' Of zijn vrouw Leidy Figueroa hem bezoekt, wist de advocaat niet te zeggen: ,,Hij is net vandaag overgeplaatst.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen