BUI13 mei '14 15:06

Dracula's kasteel te koop

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Het kasteel van graaf Dracula in Roemenië staat te koop.

EPA
EPA

Het wordt geen eenvoudige transactie in Transsylvanië, want de firma belast met de verkoop, advocatenkantoor Herzfeld and Rubin in New York, stelt zich kieskeurig op jegens belangstellenden: ,,Als iemand komt met een redelijk bod, kijken we om wie het gaat, wat ze precies willen en dan zullen we het idee serieus overwegen'', zei een woordvoerder van de firma, Mark Meyer, tegen de Britse pers.

De muren van het kasteel zijn bestand tegen kanonskogels, maar er is veel achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld de leidingen. De verkopers zijn leden van de voormalige Roemeense koninklijke familie die het kasteel na de val van het communisme terugkregen. Zij zouden de toeristische trekpleister hebben aangeboden aan de Roemeense regering voor 80 miljoen dollar (58,3 miljoen euro). Meyer, tevens honorair consul van Moldavië in New York, gaf geen richtprijs.

Het gaat om het kasteel Bran in het midden van Roemenië, ongeveer 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Boekarest. Het werd wereldberoemd omdat dit het hoofdkwartier zou zijn geweest van de vampier graaf Dracula, een creatie van de Ierse schrijver Bram Stoker (1847-1912).

Gerelateerde artikelen